Concertagenda

1946 - 2022 76 jaar Vlissingse Oratorium Vereniging - Zeeuws Concertkoor

Wij geven onze concerten onder de naam Zeeuws Concertkoor, waarbij wij blijven vermelden dat het Zeeuws Concertkoor een initiatief is van de Vlissingse Oratorium Vereniging.

Eind januari / begin februari 2023: Eisenga - The Flood Requiem 1953

In het kader van de Nationale Herdenking 70 jaar Watersnoodramp en in nauwe samenwerking met het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk brengen wij samen met het Vocaal Ensemble Cantare uit Goes The Flood Requiem 1953 van Douwe Eisenga.
Eisenga schreef dit requiem in 2002/2003 voor de herdenking van 50 jaar Watersnoodramp. Het is toen op 7 locaties in de zuidwest hoek van Nederland  uitgevoerd. Het maakte diepe indruk, riep emoties op en werkte ook bevrijdend door de prachtige muziek.
Douwe Eisenga heeft van het Zeeuws Concertkoor (i.c. de Vlissingse Oratorium Vereniging) de opdracht gekregen - en ook aanvaard ! - om een versie van dit requiem voor klein orkest te maken.
De uitvoeringen van deze nieuwe versie staan nu gepland op:

- vrijdag 27 januari 2023 in de Sint Jacobskerk Vlissingen

- zaterdag 28 januari 2023 in de Grote of Maria Magdalenakerk Goes

- dinsdag 31 januari 2023 in de Grote of Sint Michaëlskerk Middelharnis

- donderdag 2 februari 2023 in theaterkerk De Nieuwe Kerk Zierikzee

- zaterdag 4 februari 2023 in Tholen (locatie nog niet bekend; dit is een optie)

- zondag 5 februari 2023 in theaterkerk De Nieuwe Kerk Zierikzee

Alle concerten beginnen om 20.00 uur, behalve het concert op 5 februari in Zierikzee; dit is een matinee (14.30 uur).

De algehele leiding is in handen van Pim Overduin, dirigent.
De kaartverkoop begint op 10 november. Alle kaarten kosten € 20.
Voor donateurs van de Stichting Vrienden van de VOV zijn er op 27 januari 2023 gereserveerde plaatsen in de Sint Jacobskerk.

Goede Vrijdag 7 april 2023: Via Crucis, de weg naar het kruis
Een gedramatiseerde Matthäus-Passion in het decor van de Grote Kerk van Veere.
T.z.t. meer info op onze homepage en in deze concertagenda.

Ons concertprogramma voor najaar 2023 is nog in voorbereiding.

Matthäus-Passion: 16 maart 2024 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor, Holland Symfonieorkest